IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания е европейският пазар на хотели с най-силен ръст на инвестициите

Страната вече е и вторият най-голям пазар на хотели в Европа след Великобритания според глобален консултант

10:19 | 15.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Испания е европейският пазар с най-бърз ръст на инвестициите в хотели през първата половина на 2017 г., показват данни на консултантската компания CBRE.

За първите шест месеца на годината обемът на инвестициите в хотели в страната отчита ръст от 228% до малко над 2 млрд. евро, сочат данните на компанията. Така страната става и вторият най-голям пазар на хотели след Великобритания, вижда се от доклада.

Силното представяне на испанския хотелски сектор се дължи на икономическото възстановяване на страната, атрактивните цени на активите и наличността на качествени активи. Това превръща Испания в най-ликвидния пазар в Европа към края на юни, подчертават експертите.

Като цяло в Европа обемът на инвестициите в хотели достига 6% годишен ръст за периода януари-юни 2017 г. до 9 млрд. евро.

Лидер остава Великобритания, макар и инвестициите в страната да се понижават през първото полугодие на годишна база с 9% до 2,2 млрд. евро. Трета е Германия, където инвестициите в хотели също се свиват за периода – с 10% до 1,7 млрд. евро.

Италия и Скандинавските страни също се нареждат сред най-добре представящите се пазари на хотели в Европа през първото полугодие. В Италия увеличението на инвестициите достига 59% до 700 млн. евро, а в Скандинавския регион е отчетен 57% ръст.

Инвеститорите в хотелиерския сегмент от пазара на бизнес имоти в Европа са разнородни, което свидетелства за доверието и зрелостта на пазара, коментира Мигел Касас от CBRE.

Анализаторът Катрин Латценхофер допълва, че доколкото през 2016 г. инвестициите в хотели се спънаха в политическата несигурност, през тази година растежът в сектора изглежда се възобновява, като очакванията са за рекордни обеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още