IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възвръщаемостта от непубличните фондове за имоти в Европа пада до 6% през 2016 г.

Холандия е най-добре представящият се пазар с 14% обща възвръщаместо и 64,8% в жилищния сектор

08:31 | 12.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Холандските непублични фондове за инвестиции в имоти записват най-добра възвръщаемост през 2016 г., съобщава онлайн изданието property-magazine.eu, като се позовава на данни на Европейската асоциация на инвеститорите в непублични фондове за имоти (INREV).

Възвръщаемостта от инвестициите в Холандия достига 14% през миналата година.

Като цяло за Европа обаче възвръщаемостта пада до 6% през 2016 г. от 9-годишния връх от 9,7%, отчетен година по-рано. Голяма част от този спад се диктува от по-слабото представяне на сектора през второто и третото тримесечие на миналата година.

„Несигурността около Brexit предизвиква широкоразпространено притеснение и това е една от основните характеристики на най-големия и в момента най-уязвим пазар в Европа. И докато ангажирането на капитал остава предизвикателство, има шанс за стабилизиране на британския пазар след достигането на посткризисния пик през 2014 г.“, коментира Хенри Вуон, директор проучвания и маркетинг в INREV.

Най-добре представящият се сегмент от инвестиционния пазар е жилищният с възвръщаемост от 15,8%. В Холандия например възвръщаемостта от жилищния сегмент достига впечатляващите 64,8%.

Индустриалният сегмент – този с най-сериозно търсене на активи, е донесъл 7,4% възвръщаемост през миналата година. При търговските имоти възвръщаемостта достига 5,2%, при офисите – 3,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още