IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур облекчава някои от рестрикциите на пазара на имоти

Местното правителство намалява гербовия налог и занижава някои от кредитните стандарти

12:36 | 10.03.17 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството на Сингапур намалява гербовия налог, който продавачите и купувачите на имоти плащат при сделка, и облекчи някои от правилата за кредитирането, предава Ройтерс. Новите изисквания влизат в сила от неделя.

Това са първите мерки за разхлабване на рестрикциите на пазара на имоти в мегаполиса, въведени след 2009 г. заради резкия ръст на цените, припомня информационната агенция. Така през миналата година се стигна до спад на цените на имотите в Сингапур с малко над 3%, почти колкото и през 2015 г.

Според правителството обемът на сделките на пазара на частни жилища е здравословен, а търсенето е стабилно.

Администрацията подчертава обаче, че запазването на набора от мерки за затягане на активността на пазара е необходимо, за да се задържи и стабилността на пазара, както и финансовата предпазливост на домакинствата.

Предвижда се намаляване на гербовия налог с по 4 на сто за всяка категория. Налогът ще важи, ако купувачът задържи имота за 3 години. Предишният срок беше 4 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още