IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на недвижими имоти във Великобритания отчита засилено търсене

Очакванията за цените навсякъде са позитивни в краткосрочен период, с изключение на централен Лондон

17:53 | 10.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>източник: Ройтерс</em></p>

източник: Ройтерс

Британският пазар на недвижими имоти се раздвижи през октомври, след като потребителското търсене се повиши, а броят на обявените за продажба имоти продължи да намалява, предава Bloomberg.

Индексът на цените на имотите на Royal Institution of Chartered Surveyors се е ускорил до 23 пункта от ревизираната стойност от 18 пункта през септември. 

В Лондон обаче цените на имотите продължиха да спадат за осми пореден месец, най-вече заради излишъка от предлагани луксозни имоти в централните квартали. 

Секторът на недвижимите имоти се оказа по-еластичен, отколкото предполагаха някои анализатори, след като вота за Brexit бе успешен, потребителските настроения бяха положителни, а лихвите по ипотечни кредити бяха рекордно ниски. От ипотечния кредитор Halifax заявяват, че имотният му индекс за октомври расте за втори пореден месец, а търсенето остава „стабилно“.

„Големият недостиг на недвижими имоти на британския пазар продължава да покачва цените въпреки несигурността, породена от продължаващите дискусии за Brexit-a”, заявява главният икономист на RICS Simon Rubinsohn.

Очакванията за цените навсякъде са позитивни в краткосрочен период, с изключение на централен Лондон, където се очаква, че цените няма да променят равнищата си. През следващите години се очаква продължаване на покачването на цените, с изключение на пазара на луксозни имоти в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ratten
преди 7 години
някой май иска да спасява кеша
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още