IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на жилища в Сингапур със силен ръст през юли

Купувачите най-сетне са започнали да изкупуват новите проекти на фона на спада на цените

17:12 | 15.08.16 г.
Продажбите на жилища в Сингапур със силен ръст през юли

Броят на продадените нови жилища в Сингапур е достигнал едногодишен максимум през юли, отчита местният строителен регулатор, цитиран от Bloomberg.

Купувачите са започнали да изкупуват новите проекти след почти тригодишен спад на цените, отбелязва информационната агенция.

Почти 1 100 нови жилища са продали строителите в Сингапур през миналия месец в сравнение с 536 през юни, показва статистиката. Това е и най-голям брой на продажбите от юни 2015 г., когато са били реализирани 1 655 жилищни единици.

Правителството на Сингапур е непоколебимо в решимостта си да “охлади” пазара на жилища и продължава да поддържа мерките за затягане, въведени от 2009 г. насам. Така цените на жилищата в мегаполиса падат за 11-то поредно тримесечие, отбелязва агенцията.

От пика на цените, отчетен през 2013 г., жилищата са поевтинели с 9,4%.

През второто тримесечие цените на жилищата в Сингапур са се понижили с още 0,4% спрямо първите три месеца на годината.

Според експерти е все още рано да се “отпуснат юздите” на пазара на имоти в Сингапур. През следващите месеци се очаква свиване на предлагането на жилищния пазар, тъй като местното правителство е продало по-малко терени на строителни компании. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още