IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един от спрените имотни фондове на Острова започна с продажбите на активи

Aberdeen Asset Management ще се раздели с офис сграда в Лондон, оценена на 105 млн. паунда

15:27 | 12.07.16 г.
Един от спрените имотни фондове на Острова започна с продажбите на активи

Един от спрените фондове за инвестиции в имоти във Великобритания - Aberdeen Asset Management Plc, назначи брокерската компания Strutt & Parker LLP да продаде една от офис сградите, притежавани от фонда, за да удовлетвори претенциите на инвеститорите, които искат да изтеглят парите си, съобщава Bloomberg.

Припомняме, че най-големите отворени фондове за инвестиции в имоти на Острова с активи за над 18 млрд. паунда спряха търговията, след като на референдума за членството на страната в Европейския съюз (ЕС) на 23 юни 52% от британците гласуваха за напускане на блока.

Още преди референдума инвеститори физически лица решиха да изтеглят парите си заради опасенията от резултатите. След допитването обаче тегленията станаха толкова масови, че фондовете не успяха да удовлетворят исканията и вероятно ще бъдат принудени да продават активи с известна отстъпка в цената.

Според анализатори от сектора на имотите фондовете ще бъдат принудени да се разделят с активи за поне 5 млрд. паунда, за да удовлетворят всички искания към тях.

Aberdeen Asset Management смята да продаде офис сграда на Хамърсмит Гроув №10. Оценката на сградата е 105 млн. паунда (136 млн. долара), според запознати източници, пожелали анонимност. Тя е завършена през 2014 г., а сред наемателите са Fox International Channels и тютюневата компания Philip Morris Ltd.

Общият обем на активите във Великобритания на фонда възлиза на 3,2 млрд. паунда.

От Aberdeen обясняват, че сделката е с цел възстановяване на ликвидните позиции. Фондът намали оценката на активите си със 17 на сто след референдума и замрази достъпа на инвеститорите на 6 юли, за да си даде време да се справи с кризисната ситуация за пазара на бизнес имоти на Острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още