IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lone Star набра близо 6 млрд. долара за нов фонд за инвестиции в имоти

Компанията ще инвестира в дълг и капитал в сектора на бизнес имотите в Северна и Южна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион

12:24 | 28.04.16 г.
Lone Star набра близо 6 млрд. долара за нов фонд за инвестиции в имоти

Компанията за дялов капитал Lone Star Funds е набрала почти 6 млрд. долара за нов фонд, който ще инвестира в дълг и капитал, свързан със сектора на бизнес имотите в Северна и Южна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава Ройтерс.

Инвеститорите, които са подкрепили Lone Star Real Estate Fund V, включват корпоративни и обществени пенсионни фондове, държавни инвестиционни фондове, университети, фондации и богати физически лица, посочват от компанията в изявление.

Ниските лихвени проценти от последните няколко години оказаха силна подкрепа за глобалния пазар на имоти. Така и компаниите за дялов капитал се насочиха към по-доходоносните инвестиции в имоти.

Активите, управлявани от фондове за дялов капитал за инвестиции в имоти, които генерират годишна възвръщаемост от близо 17 на сто между 2012 г. и 2014 г., достигнаха рекордните 742 млрд. долара през 2014 г., според данни на консултантската компания Preqin.

Lone Star е започнала да набира средства за фонда през януари. Първоначалната цел на компанията е била 5 млрд. долара, но заради силния интерес тя е надхвърлена с близо 1 млрд. долара.

В момента компанията управлява активи за над 95 млрд. долара. Според запознати източници компанията е инвестирала над 90 на сто от другите си фондове, заради което е предприела и набирането на средства за новия фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още