IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайците продължават да прииждат на пазара на имоти в Австралия

Рестрикциите всъщност стимулират доверието на китайските купувачи, защото те са предпазливи в инвестициите на пазари без регулация

10:27 | 13.04.16 г.
Китайците продължават да прииждат на пазара на имоти в Австралия

Китайските инвестиции в недвижими имоти в Австралия са се удвоили, пише онлайн изданието themovechannel.com. Същевременно обаче купувачите не показват признаци на желание да отдават под наем, допълва порталът.

На фона на опасенията на властите в Австралия за ръста на цените, който изтласква местните от пазара, както и проверките за сделки с имоти с чужденци в нарушение на закона, китайците продължават да засилват присъствието си в страната.

Китайски купувачи са инвестирали на пазара на имоти в Австралия 24,3 млрд. долара през финансовата 2014-2015 г. Това е три пъти повече в сравнение с инвестициите на американските купувачи и шест пъти повече в сравнение с купувачите от Сингапур.

Топ пет на чуждестранните групи купувачи на имоти в Австралия се допълва от инвеститорите от Малайзия и Южна Корея.

Стойността на имотите, достъпни за чуждестранните купувачи в страната, е нараснала със 75 на сто за същия период, сочат данните на агенцията за чужди инвестиции в страната.

До 2020 г. се очаква инвестициите в имоти в Австралия от Китай да се утроят.

Експерти коментират, че рестрикциите на пазара в страната всъщност стимулират доверието на китайците, тъй като те са доста предпазливи към вложенията в имоти в страни с липса на регулация.

Все пак се очаква “охлаждане” на пазара на жилища, особено в Сидни, през тази година въпреки наплива на купувачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още