IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GE продава бизнеса си за финансиране на хотели в САЩ и Канада

Компанията очаква около 200 млн. долара постъпления от сделките

12:46 | 30.03.16 г.
GE продава бизнеса си за финансиране на хотели в САЩ и Канада

General Electric Co продава портфейла си от кредити за франчайз хотели в САЩ на подразделението си GE Capital на подразделение на Western Alliance Bancorp, съобщава Ройтерс.

Бизнесът включва текущи заеми на обща стойност 1,4 млрд. долара, като предоставя финансиране на собствениците на хотели с ограничени услуги.

General Electric ще продаде и бизнеса си с финансиране за канадската туристическа и ресторантьорска индустрия. Компанията не обявява купувача. Подразделението е отпуснало заеми за около 300 млн. долара.

Според корпорацията от двете сделки ще бъдат осигурени приходи в размер на около 200 млн. долара. Очаква се сделките да бъдат приключени в края на тази година, като незабавно ще се отрази на финансовите резултати на Western Alliance, посочват от финансовата институция.

General Electric изпълнява стратегия за оптимизиране на дейността и от миналата година усилено продава подразделенията си с дейност, различна от индустрията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още