IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Достъпността на жилищата в САЩ се влошава

В повечето градове в страната цените на имотите нарастват значително по-бързо от доходите

14:33 | 24.03.16 г. 2
Достъпността на жилищата в САЩ се влошава

Жилищата в САЩ стават все по-недостъпни за средностатистическите американци. В повечето градове цените на имотите нарастват значително по-бързо от доходите, което изтласква хората от пазара, посочва се в доклад на консултантската компания RealtyTrac, цитиран от Ройтерс.

От началото на годината досега ръстът на цените на жилищата е изпреварил този на възнагражденията в две трети от градските райони, наблюдавани от компанията – 456 общини с общо население от над 221 млн. души.

Най-недостъпни са жилищата в Сан Франциско и Ню Йорк. Сред най-скъпите пазари се нареждат още Лос Анджелис, Финикс и Сан Диего.

В повечето от градовете цените на жилищата в момента са достигнали нови рекордно високи равнища – по-високи и в сравнение с предишните пикове, отчетени преди кризата, показва индексът на достъпността, изчисляван от компанията.

Домакинствата в САЩ вече харчат значително по-голяма част от доходите си за жилищата, в които живеят, което им оставя все по-малко разполагаеми доходи за задоволяване на други нужди. Купувачите например са харчили в началото на тази година повече от една трета от доходите си за изплащане на ипотеката.

На някои пазари спекулативните сделки с имоти – покупка и препродажба с цел реализиране на печалба, са достигнали нови рекорди, предупреждават експертите. Това отново предизвиква опасения за формирането на нов имотен балон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Internet
преди 8 години
Цените растат заради печатарката на Феда и напъните на спекулантите.Краварите ги чака нова голяма криза и безкраен цикъл - балон/срив.Толкова. Пък и какво ни пука з атях...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
Имотният балон е факт - въпроса е след колко време ще се спука ,и съм обяснил за системната криза - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713014525643441тоест г-н Митко Хитов доктор по икономика и преподавател в УНСС е обяснява 2009г. - http://***.investor.bg/blogosfera/363/a/svetyt--v-recesiia-ili-v-sistemna-kriza-92906/ аз припомням фактите и за останалите планетарни катастрофи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още