IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Флорида - най-желаната дестинация за покупка на имот в САЩ от чужденци

Щатът привлича купувачи както от Латинска Америка, така и от Европа

13:22 | 01.02.16 г. 1
Флорида - най-желаната дестинация за покупка на имот в САЩ от чужденци

Щатът Флорида е най-желаната дестинация от чужденците за покупка на имоти в САЩ, показват данните на американската национална асоциация на брокерите на имоти, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Чуждестранните купувачи на имоти съставляват 36 на сто от всички купувачи в Маями и Южна Флорида през миналата година, като са осъществили сделки на стойност 6,1 млрд. долара, показват данните на организацията. Над една пета от сделките в целия щат са осъществени от чужденци, а Маями привлича повече чуждестранни купувачи в сравнение с останалата част от страната.

Щатът привлича купувачи предимно от Венецуела, Бразилия, Аржентина, Колумбия и Канада, които са сключили 62% от сделките през миналата година.

Друга по-съществена група купувачи идват от Мексико, Франция, Италия, Еквадор и Испания.

Чуждестранните купувачи на имоти в района харчат повече в сравнение с местните, сочат още данните – средно 590 хил. долара спрямо малко под 330 хил. долара. Три четвърти от чужденците плащат в брой, показват още данните.

Чуждестранните купувачи освен това предпочитат апартаментите, както и жилищата в градските зони пред еднофамилните къщи и имотите в предградията и по-спокойните райони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Аха, привлича кубинците и бразилците, има доста занемарени дървени постройки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още