IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сривът на пазарите не е засегнал най-луксозния сегмент от пазара на имоти в САЩ

Цените и сделките във водещите анклави на богатството като Хамптънс, Бевърли Хилс и Аспен продължават да се увеличават

11:17 | 28.01.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Сривът на пазарите не е засегнал най-луксозния сегмент от пазара на имоти в САЩ

Цените на луксозните имоти във водещите анклави на богатството като Хамптънс, Бевърли Хилс и Аспен, не показват признаци на забавяне. Това предполага, че паниката на световните пазари още не се е разпространила към трофейните имоти, предава CNBC.

Според данни на консултантската компания Douglas Elliman средната продажна цена на еднофамилни къщи в Бевърли Хилс е скочила с 54% през четвъртото тримесечие спрямо същия период на миналата година до 5,5 млн. долара. В Аспен е отчетен ръст от 35% до 6,7 млн. долара.

В Хамптънс пък е регистриран рекорден обем сделки с имоти на стойност над 5 млн. долара и над 10 млн. долара, а средната продажна цена е достигнала рекордните близо 2,4 млн. долара.

Консултантите подчертават обаче, че данните не отразяват напълно срива на фондовите пазари. По-ясна картина се очаква след изтичането на първото тримесечие на тази година.

Статистиката обаче показва, че въпреки забавянето на икономиката на Китай и проблемите на азиатските пазари, богатите все още възприемат недвижимите имоти като сигурна инвестиция. И докато продажбите на по-широките пазари се забавят, сделките в най-луксозните дестинации продължават да се увеличават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още