IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds е отпуснала най-големия заем за сектора на бизнес имотите от 2008 г.

Миналата година банката преструктурира подразделението си за бизнес имоти и сформира екип, който работи по големи сделки за финансиране

12:57 | 22.01.16 г.
Lloyds е отпуснала най-големия заем за сектора на бизнес имотите от 2008 г.

Британската банка Lloyds е отпуснала най-големия заем за сектора на бизнес имотите от финансовата криза през 2008 г. насам, съобщава FT.

Кредитът е отпуснат на AEG – собственик на залата О2, и джойнт венчър партньора на компанията Crosstree Real Estate Partners, като е индикация за нова мащабна вълна на разширяване на кредитирането за сектора на имотите, отбелязва изданието.

През март миналата година банката преструктурира подразделението си за бизнес имоти и сформира екип от специалисти, който работи по големи сделки за финансиране.

Все още дял от Lloyds е собственост на британските данъкоплатци, след като банката беше спасена от правителството по време на финансовата криза.

През миналата година банката отпусна още няколко по-съществени заеми за сектора на имотите, един от които съвместно с  Wells Fargo.

От финансовия отчет на банката за 2014 г. се вижда, че тя е увеличила с 8% кредитната си експозиция към сектора на бизнес имотите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още