IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Два италиански фонда за инвестиции в имоти тестват апетита на инвеститорите

Италианският пазар има нужда от повече прозрачност

17:41 | 12.01.16 г.
Два италиански фонда за инвестиции в имоти тестват апетита на инвеститорите

Два италиански фонда за инвестиции в имоти ще тестват апетита на инвеститорите с първични публични предлагания на акции в следващите седмици, съобщава FT.

Coima Res, която се очаква да започне да “ухажва” инвеститори през тази седмица, и Idea Res – компания на De Agostini Group, вече имат разрешения от регулатора за стартират процедурите по IPO.

Дебютът на компаниите на борсата идва в момент, в който международните инвеститори демонстрират повишен интерес към инвестиции в страната, както и към другите пазари, преживели опустошителна криза - Испания и Ирландия.

Все пак законовите промени, които имаха за цел да насърчат процеса по борсов дебют на компаниите за имоти, бяха засенчени от две провалени първични публични предлагания през миналата година. Най-новите кандидати за IPO пък трябва да преодолеят волатилността на китайските пазари.

Според експерти двете компании ще трябва да направят някои отстъпки. Инвеститорите пък се надяват на лавинообразен ефект – да се появят повече публични фондове за инвестиции в имоти в Италия, чийто пазар има нужда от повече прозрачност.

В момента в страната действат само три публични фонда за инвестиции в имоти, които концентрират малък дял от пазара на бизнес имоти. Същевременно на пазара излизат все повече възможности, особено чрез приватизацията на държавни активи и обновяването на градската среда.

Coima Res е компания на дружеството Coima Sgr, чийто бивш собственик е базираната в щата Тексас, САЩ, инвестиционна компания Hines. Компанията е строителят на Porta Nuova – един от водещите проекти със смесено предназначение в Милано.

Фондът цели да набере 600 млн. евро от борсата, като ще се фокусира върху преустройствата, а не новото строителство.

Idea Res цели да набере от 400 до 500 млн. евро, като фокусът на фонда е търговският сегмент от пазара на имоти и логистиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още