IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обемът на инвестициите в имоти в Европа се увеличава

Наемите в региона се увеличават плавно, най-добри са перспективите пред имотите на водещи търговски улици

16:25 | 12.11.15 г.
Обемът на инвестициите в имоти в Европа се увеличава

Обемът на инвестициите в имоти в континентална Европа ще надвиши миналогодишните отчетени обеми, прогнозира консултантската компания M&G Real Estate, цитирана от онлайн изданието ipe.com.

Компанията очаква засилване на търсенето на имоти, поради което доходността ще продължи да намалява.

Най-силен спад на доходността от началото на годината се отчита при офисите в Испания, индустриалните имоти в Германия и търговските имоти в Белгия и Ирландия.

Според прогнозата на компанията обемът на инвестициите ще достигне четиригодишен връх тази година. През първата половина на годината инвестициите отчитат ръст от 33% на годишна база до 67 млрд. евро.

„Рекордни капиталови потоци се насочват към ключовите градове в Европа, заради което инвеститорите се опитват да увеличат възвръщаемостта, като придобиват активи в по-второстепенни градове“, коментират от компанията.

Най-активни на пазарите в континентална Европа са американските инвеститори. През първото полугодие капиталовият поток от Америка формира 70% от всички капитали, инвестирани в региона, отчитат експертите.

Очакванията са тази тенденция да се задържи за известен период от време.

Икономиката на континентална Европа също е на пътя на възстановяването с ръст на потребителското доверие и спад на безработицата, както и подобряване на условията по кредитите.

Ръстът на наемите в региона се увеличава плавно, като в краткосрочен план най-добри са перспективите пред първокласните имоти по водещите търговски улици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още