IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Купувачите на първи дом на Острова са все повече изтласквани от пазара

На повечето пазари минималните необходими доходи за покупка на имот са над реалните средногодишни доходи

10:24 | 09.11.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Купувачите на първо жилище във Великобритания трябва да печелят средно по 50 хил. паунда годишно, за да могат да си позволят собствен дом, показват резултатите от проучване на уебсайта GoCompare, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

В 51 от наблюдаваните 65 града обаче средната годишна заплата на купувачите на първи дом е под необходимия минимум. 

Най-достъпният пазар на жилища на Острова е Блекбърн, където и със заплата от порядъка на 14 хил. паунда годишно хората могат да си позволят да си купят собствен малък апартамент.

Най-недостъпният пазар е Лондон, където са необходими минимум 140 хил. паунда годишно за покупка на апартамент и 275 хил. паунда – за къща. Средната заплата в столицата обаче е малко над 30 хил. паунда годишно.

След Блекбърн най-евтините места за покупка на имот в страната са Хъл, Блекпул, Гримсби и Стоук он Трент, където със заплата от само 15 хил. паунда годишно може да се придобие малко собствено жилище.

След Лондон най-скъпите и недостъпни пазари са Брайтън, Единбург, Бристол и Оксфорд.

Най-тревожни са разликите между средните доходи и цените на жилищата в Лондон, както и в южните части на Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още