IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Как инвеститори в имоти се възползват от системите за съхранение на енергия

Американската Irvine Company започва изпълнението на пилотна програма, в която ще използва системите на Tesla

12:02 | 14.10.15 г.
Как инвеститори в имоти се възползват от системите за съхранение на енергия

Някои от големите инвеститори в имоти все повече започват да обръщат внимание на технологиите на Tesla, пише онлайн изданието WorldPropertyChannel.com.

Базираната в щата Калифорния, САЩ, Irvine Company например обяви нова инициатива – компанията ще е първият в света инвеститор, който ще създаде хибридни електрически сгради, в които ще приложи системите на Tesla за съхранение на енергията.

Наскоро компанията подписа меморандум за разбирателство за новаторската екологична инициатива с базираната в Сан Франциско Advanced Microgrid Solutions (AMS).

Irvine Company – строителен предприемач от големи мащаби, оператор и собственик на имоти из цяла Калифорния, ще приеме специална цялостна програма за инсталирането на системи за съхранение на енергия, за да спомогне за намаляването на потреблението за комунални услуги и на разходите, както и нуждата от допълнителни електроцентрали.

Големите системи за съхраняване на енергия заемат място около пет паркоместа. Те ще използват при прекъсване на електрозахранването, както и в непиковите часове на потреблението на енергия.

В първата фаза на проекта, който обхваща 24 офис сгради, се очаква пиковото потребление на енергия в тях да намалее с 25%. Системите за съхранение на енергия ще бъдат инсталирани до края на годината.

В началната фаза на програмата Irvine Company и AMS ще работят с компанията за възобновяеми източници на енергия SunEdison.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още