IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb ще събира туристическа такса за имотите под наем в Париж

Таксата ще се събира директно от ползвателите на имотите и ще влезе в сила от 1 октомври

09:50 | 01.09.15 г. 1
Airbnb ще събира туристическа такса за имотите под наем в Париж

За имотите под наем в Париж, отдавани чрез Airbnb, скоро ще се събира туристическа такса, съобщава онлайн порталът themovechannel.com.

Таксата ще се събира директно от ползвателите на имотите и ще влезе в сила от 1 октомври. По-късно тя ще се прилага и за други градове във Франция.

Туристите, използващи Airbnb, за да наемат жилище за престой в Париж, ще заплащат такса от 0,83 евро на човек на нощ.

През последните няколко години Airbnb разшири значително дейността си във френската столица на фона на нарастващите разходи за туризъм и хотели. Според проучване, проведено през юни 2013 г., имотите в Париж, отдавани през Airbnb, са генерирали 185 млн. евро за икономиката на града.

За периода май 2012 – април 2013 г. домакини от Париж са настанили 223 хил. души. Гостите са останали средно за 5,2 нощи и са похарчили средно 865 евро за пътуването им.

За сравнение, гостите на хотели остават средно по 2,3 нощувки и харчат по 439 евро.

Близо една трета от анкетираните посетители на френската столица, наели жилище през Airbnb, коментират, че не биха посетили града или не биха останали толкова дълго, ако не са били възможностите, които предлага компанията за краткосрочни наеми.

Изданието посочва, че туристическа такса се събира и в Амстердам от февруари тази година. Такава такса се събира и в други градове, включително Вашингтон и Сан Франциско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
redcretin
преди 8 години
Затуй ли е целия напън срещу фирмата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още