IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чехия изпревари Полша като водеща дестинация в ЦИЕ за инвестиции в бизнес имоти

Общите инвестиции в бизнес имоти в региона през първото полугодие достигат 2,55 млрд. евро

10:17 | 23.07.15 г.
Чехия изпревари Полша като водеща дестинация в ЦИЕ за инвестиции в бизнес имоти

Чехия е изпреварила Полша и вече е водещата дестинация в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за инвестиции в бизнес имоти, според консултантската компания JLL, цитирана от онлайн изданието propertyeu.info.

Обемът на инвестициите в Чехия за първата половина на годината достига 1,2 млрд. евро, докато в Полша е отчетен обем от 813 млн. евро.

Общият обем на инвестициите в бизнес имоти в региона за периода януари – юни достига приблизително 2,55 млрд. евро, според консултантската компания.

Експертите очакват инвеститорите да се насочат и към други градове в региона, а не само към столиците на Чехия и Полша.

Основно се търсят големи по площ активи и портфейли от имоти. Интересът се увеличава и заради по-лесното финансиране за инвеститорите в сектора на имотите при по-добри условия.

Конкуренцията на водещите европейски пазари на имоти вече е изключително силна, а и доходността от инвестициите продължава да се понижава. Така пазарите от Централна и Източна Европа стават все по-атрактивни за инвеститорите, допълват от JLL.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още