IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг е най-добрата дестинация за търговците

Въпреки че Китай е назад в класацията, стъпването на пазара в страната ще е приоритет за много търговци заради размерите му

12:26 | 20.07.15 г.
Хонконг е най-добрата дестинация за търговците

Търговците в Хонконг се радват на най-добрите условия за работа в света, според класация на консултантската компания Arcadis, съобщава онлайн изданието property-magazine.eu.

Второто и третото място в индекса на най-добрите световни дестинации за ритейлърите заемат съответно Сингапур и САЩ.

В класацията са включени 50 водещи пазара, групирани според пет ключови фактора, важни за търговските вериги, когато избират новите си локации, включително качество на инфраструктурата и потребителското търсене.

Зрелите пазари в Азия – Хонконг, Сингапур и Япония, предлагат на търговците най-добрите условия, поради което и трите страни попадат в топ пет на класацията.

Освен САЩ, Великобритания също се представя добре зараби благоприятната регулаторна среда и силната икономика.

От държавите от еврозоната в топ 10 на класацията попадат само Германия и Холандия. Продължаващата несигурност в региона оказва негативно влияние върху операциите на ритейлърите и това може да доведе до свиване на инвестициите в дългосрочен план.

Въпреки статута си на суперсила Китай е на 27-ма позиция в класацията, което отразява ниския рейтинг на страната по отношение правенето на бизнес и лошата инфраструктура, както и затягането на регулаторните режими.

Въпреки това компанията прогнозира, че през следващите три години Китай ще изпревари САЩ и ще стане най-големият пазар за търговците на дребно в света. Заради това се очертава навлизането на китайския пазар да е приоритет за много търговци въпреки икономическото забавяне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още