IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Купувачите на ваканционни имоти от САЩ се насочват към Европа

Великобритания, Франция и Италия са най-предпочитаните дестинации

10:11 | 16.07.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Купувачите на ваканционни имоти от САЩ се насочват към Европа

Купувачите на ваканционни имоти от САЩ се насочват към Европа, за да се възползват от силния долар, пише онлайн изданието theworldpropertychannel.com.

Най-сериозен дял от инвестициите привличат Великобритания, Франция и Италия. Според InsureMyTrip трите държави ще бъдат най-популярните дестинации за пътуване извън границите на САЩ през това лято.

Нарастващият брой туристи от САЩ се стремят да се сдобият с втори дом по време на почивката си в Европа. Особено видима е тази тенденция в Италия.

“Запитванията през първото полугодие са с 20 на сто повече спрямо същия период на 2014 г. Силният щатски долар спрямо еврото подкрепя купувачите от САЩ. Реставрираните къщи са най-популярният им избор, но виждаме и нарастващ интерес към градските имоти, в близост до магазини, ресторанти, кафенета и местните пазари”, коментира Джейн Смит от агенцията за имоти Marche.

Италия от години е предпочитана туристическа дестинация за американците, като ги привлича с климата, плажовете, храната, културата и т.н.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 8 години
Да ви е сладко Братя Американци. Възползвате се от новата си "Треска за Злато" и си върнете това, от което Европа Вие лишила с ограниченията си преди да потърсите друг континент за мечтите си.Наслука Братя Американци! :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още