IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затягат данъчните облекчения за собствениците на имоти под наем на Острова

От догодина собствениците на жилища, отдавани под наем, ще могат да декларират само действително направените разходи за поддръжка пред данъчните

10:54 | 15.07.15 г. 1
Затягат данъчните облекчения за собствениците на имоти под наем на Острова

Собствениците на имоти във Великобритания се изправят пред доста радикална промяна, с която властите целят да успокоят пазара на наеми, пише онлайн изданието globalpropertyguide.com.

Предлага се данъчните облекчения за собствениците на имоти да се затегнат, защото са една от причините за резкия ръст на инвестициите в жилища, отдавани под наем, отбелязва изданието.

Засиленото търсене на пазара доведе до силен ръст на цените на имотите на Острова – и на тези за продажба, и на тези под наем. Същевременно в страната не се посрещна добре идеята да бъдат въведени мерки за контрол на наемите, каквито Германия въведе наскоро.

В момента собствениците на имоти, отдавани под наем, могат да ползват облекчение в размер на 40-45% от лихвите по ипотеките, с които са купени жилищата. От април 2017 г. обаче те ще могат да заявяват до 20% от лихвите, а през следващите четири години процентът ще продължи да намалява.

Затягат се и данъчните облекчения за разходите за поддръжка на имотите. Собствениците ще декларират само разходите, които действително са извършили, от април 2016 г.

Според британската централна банка в момента около 15 на сто от новоотпуснатите ипотеки са за покупка на имот, който ще се отдава под наем. Това накара централните банкери да предупредят за рисковете пред пазара заради засиления интерес към тези инвестиции.

Властите във Великобритания планират обаче да въведат по-големи данъчни облекчения за собствениците на имоти, които отдават стая под наем. Предвижда се да не се облага доход от отдадени стаи до 7 500 паунда, докато в момента границата е 4 250 паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 9 години
А преди това, пазара там ще бъде "успокоен", от основния "успокоител" на пазара -> BoE!Но и тя своевременно е предупредила контролираните, че всъщност ще бъдат скоро ПАК виновни сами, за упражнявания от нея "независим" контрол..."Според британската ЦБ в момента около 15 на сто от новоотпуснатите ипотеки са за покупка на имот, който ще се отдава под наем. Това накара централните банкери да предупредят за рисковете пред пазара заради засиления интерес към тези инвестиции." - а всъщност, BoE определя интереса на маймуните към тези инвестиции, чрез условията и цената на кредита, които не се определят маймуните, а от BoE!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още