IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са най-активният пазар на бизнес имоти през второто тримесечие

Обемът на инвестициите в Европа също расте, особено в южните региони

11:01 | 13.07.15 г.
САЩ са най-активният пазар на бизнес имоти през второто тримесечие

САЩ водят по обем на инвестициите в сектора на бизнес имототе през второто тримесечие на годината, според данни на консултантската компания JLL, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Въпреки кризата в Гърция и волатилността на китайския фондов пазар обемът на инвестициите в имоти в глобален мащаб достига 161 млрд. щатски долара пред второто тримесечие – колкото и през същия период на миналата година, посочва компанията.

Америка като цяло се представя най-добре, привличайки 79 млрд. долара, като по-голямата част от тях са се насочили към имоти в САЩ. В Канада е отчетен 20 на сто спад на инвестираните обеми в сектора на имотите, което се обяснява с недостига на качествени активи и невъзможността предлагането да задоволи търсенето.

Обемът на трансакциите в Европа отчита ръст от 11 на сто, измерен в местни валути. Само в региона на Южна Европа е регистрирано увеличение на сделките от 47 на сто за първите шест месеца на тази година спрямо същия период на миналата.

В Азиатско-тихоокеанския регион пък е отчетен спад заради свитите обеми в Япония и Австралия. Натиск върху инвестициите в региона оказва и силният долар.

Очакванията на компанията са, че ниските лихви ще продължат да подкрепят сектора на имотите до края на 2015 г. Според прогнозата секторът на имотите в глобален план ще привлече 750-760 млрд. долара за цялата година – с 5 на сто повече спрямо отчетените обеми през 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още