IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждите купувачи на имоти в САЩ се насочват към все по-скъпи жилища

Броят на сделките намалява, но продажбите в парично изражение са се увеличили за една година

13:12 | 26.06.15 г.
Чуждите купувачи на имоти в САЩ се насочват към все по-скъпи жилища

Продажбите на имоти в САЩ на чужденци са намалели с 10 на сто за годината до края на май в сравнение със същия период на миналата година, сочат данни на Националната асоциация на брокерите на имоти в страната, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Чужденците обаче са започнали да купуват по-скъпи имоти. За същия период продажбите в парично изражение са се увеличили с 13%, сочат данните.

Повече от половината от всички покупки са осъществени от гражданите на пет държави – Китай, Канада, Мексико, Индия и Великобритания.

Средната стойност на имотите, които купуват чужденците, е малко под 500 хил. долара в сравнение с малко над 255 хил. долара за американците, отчитат от организацията.

Около 55 на сто от сделките с чужденци се осъществяват с пари в брой, докато при сделките с американци делът им достига едва 25%. Ипотечното финансиране е проблем за чужденците заради липсата на кредитна история и осигурителен номер и трудности при осигуряването на необходимите документи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още