IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Expo 2015 подкрепя пазара на наеми в Милано

Все повече се увеличава интересът на купувачите на имоти от Швейцария, Белгия, Америка и Великобритания

11:57 | 23.06.15 г.
Expo 2015 подкрепя пазара на наеми в Милано

Световното изложение Expo е едно от най-важните световни събития, които събират страните, за да споделят знания, иновации и традиции. Без тези изложения Париж вероятно нямаше да се сдобие с Айфеловата кула, а Сиатъл – с емблематичната кула Space Needle, пише онлайн порталът за имоти themovechannel.com.

Събитието продължава да поддържа своя фокус върху технологичния напредък, но разширява обхвата му. Изложението в Милано например се фокусира върху използването на технологиите и иновациите за безопасна и здравословна храна.

Италия е естественият избор за провеждане на такова събитие с фокус върху хранително-вкусовата индустрия. Очакванията са изложението да привлече 20 млн. посетители от над 140 страни.

Туристическият сайт GoEuro.co.uk отчита 180% ръст на записванията от британски туристи. Градът е бил посетен от близо 1 млн. британци като пряк резултат от провеждането на изложението.

През целия сезон се очаква заетостта в хотелите да се поддържа на изключително високо ниво от над 90 на сто. Очаква се и 33% ръст на цените на полетите до Милано.

Някои инвеститори се възползват от изложението, за да отдават и жилища под наем, отбелязват от Sotheby's International Realty.

Наемният пазар в града е изключително активен, което пък привлича британски, белгийски и американски инвеститори, които търсят по-висока доходност.

От началото на изложението досега е отчетен 10 на сто ръст на запитванията за имоти под наем в Милано, коментира Диего Меани, мениджър продажби в Sotheby’s International Realty. Тенденцията ще се задържи по време на цялото събитие.

Същевременно положителните перспективи за пазара остават и след края на изложението. Все повече се увеличава интересът на купувачи от Швейцария, Белгия, Америка и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още