IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия превръща фарове в хотели

Държавата очаква да получава годишно от обектите 700-800 хил. евро

16:27 | 11.06.15 г.
Италия превръща фарове в хотели

Да спиш във високата част на фар в Неаполския залив или по сицилианското крайбрежие скоро ще стане сбъдната мечта. Италианската държава иска да отдаде под наем някои от фаровете си, за да бъдат превърнати в хотели, информира АФП.

Проектът засега е за 11 фара, обяви пред медиите агенцията за управление на държавното недвижимо имущество, предава БТА.

Фаровете, на които се търсят наематели, са разположени най-вече на южните италиански острови.

Според Роберто Реджи, директор на агенцията за управление на държавното недвижимо имущество, в бъдеще проектът може да обхване и други фарове.

По протежение на крайбрежието си Италия има над 150 фара, а някои от тях са разположени на изключително живописни места. Работещите фарове ще продължат да изпълняват функциите си дори след превръщането им в хотели.

Целта на операцията е да се спаси това наследство, но и да се използва туристическият потенциал на фаровете, за да влязат пари в хазната. От тази дейност държавата очаква годишно да получава между 700 хил. и 800 хил. евро.

Италианската държава ще остане собственик, но ще отдаде под наем фаровете на частни оператори, които трябва да бъдат избрани през 2016 г.

В Испания, Хърватия и Франция вече има фарове, превърнати в хотели, отбелязва АФП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още