IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарът на бизнес имоти в Европа продължава да върви нагоре

Очаква се през тази година обемът на инвестициите да надвиши 200 млрд. евро за първи път от 2007 г., според консултант

10:55 | 08.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Пазарът на бизнес имоти в Европа продължава да върви нагоре

Пазарът на бизнес имоти в Европа продължава успешното си представяне и през 2015 г. През първото тримесечие на годината обемът на инвестициите в сектора отчита ръст от 44% на годишна база до 50,1 млрд. евро, показват данни на консултантската компания Knight Frank.

Това е и най-силното тримесечие за пазара от 2007 г. насам, отбелязва компанията, цитирана от онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Перспективите за пазара до края на 2015 г. се подобряват заради засилването на икономическата активност и програмата за изкупуване на активи на Европейската централна банка (ЕЦБ). Очакванията на експертите са за първи път след пика през 2007 г. през тази година обемът на инвестициите в бизнес имоти да надвиши 200 млрд. евро.

На някои пазари се очаква обемът на инвестициите дори да надвиши предкризисните пикови равнища.

Отразявайки повишения апетит на инвеститорите към риска, инвестиционните обеми продължават да нарастват във второстепенните локации и периферните пазари на Европа.

След забележителното възраждане на пазарите в Испания и Ирландия през 2014 г., през последните две тримесечия се наблюдава силно ускоряване на активността и в Италия и Португалия, отбелязват от компанията.

На първокласните пазари – Лондон, Париж, Мюнхен и Дъблин, доходността от активите продължава да се понижава. В резултат средната доходност за Европа пада с 16 базисни пункта до 5,05% през първото тримесечие – най-голямото тримесечно движение от 2010 г. насам.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още