IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ изместват Европа като топ дестинация за инвестиции в бизнес имоти на азиатците

Най-облагодетелствани от активизирането на азиатските инвеститори са най-големите градове и особено Ню Йорк

10:32 | 02.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
САЩ изместват Европа като топ дестинация за инвестиции в бизнес имоти на азиатците

САЩ уверено изместват Европа като любимо място за азиатски инвестиции в бизнес имоти, пише Bloomberg, като се позовава на доклад на консултантската компания CBRE Group Inc.

Инвестициите от Азия на пазара на бизнес имоти в световен мащаб достигат 8,6 млрд. долара през първото тримесечие на годината – най-активното начало на годината от 2013 г. насам. В САЩ са вложени 3,3 млрд. долара, докато в Европа – 2,5 млрд. долара.

Най-облагодетелствани от активизирането на азиатските инвеститори са най-големите градове и особено Ню Йорк.

Една от знаковите сделки в Голямата ябълка е на Anbang Insurance Group Co. - базирана в Пекин компания, която придоби Waldorf Astoria през февруари за малко под 2 млрд. долара. Това е и най-голямата сделка за хотел в САЩ.

Същевременно се регистрират цени на офис сградите в САЩ, които са с 33% над пиковите равнища, регистрирани през 2008 г., според Moody’s Investors Service и Real Capital Analytics Inc.

Значително нараства и интереса на азиатските инвеститори към сгради на Западния бряг на САЩ – в Сан Франциско, Сиатъл и Лос Анджелис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още