IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждите инвеститори тласкат напред пазара на имоти в САЩ

Капиталът се насочва основно към големи сделки за цели сгради и портфейли

10:31 | 14.05.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Чуждите инвеститори тласкат напред пазара на имоти в САЩ

Големите сделки за имоти в САЩ отново се завръщат и чупят всички рекорди заради интереса на чуждестранни инвеститори, които се насочват към всички сегменти от пазара – офиси, апартаментни комплекси и други инвестиционни имоти, пише Bloomberg.

През първото тримесечие на годината обемът на трансакциите с бизнес имоти в доларово изражение е скочил с 45 на сто на годишна база до 129 млрд. долара, като основен двигател на този ръст са продажбите на цели сгради и компании от сектора на имотите, сочат данни на консултантската компания Real Capital Analytics Inc.

Това е и най-активното тримесечие за пазара на имоти в страната от 2007 г. насам.

Същевременно General Electric Co. се договори да продаде целия си портфейл от имоти на Blackstone Group LP и Wells Fargo & Co. Сделката се оценява на 23 млрд. долара – най-голямата от кризата насам. Заради нея второто тримесечие на годината вероятно ще се окаже едно от най-добрите изобщо за пазара на бизнес имоти в САЩ.

Търсенето на инвестиционни имоти в страната набира все по-голяма скорост, подпомогнато от продължаващата разхлабена парична политика на Федералния резерв.

На около 24 млрд. долара се изчислява чуждият капитал, който се е влял на пазара на имоти в САЩ през първото тримесечие на годината, по данни на Cushman. Това е повече от половината от общия чужд капитал, инвестиран на пазара през цялата 2014 г., отчита консултантската компания.

Очаква се числото да нараства допълнително, тъй като повечето от фондовете, насочили се към САЩ, още не са изпълнили заложените цели за инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още