IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ципрас залага и на имотите на гръцката църква за попълване на държавната хазна

Архиепископ Йероним обяснил, че имотите на църквата, без да бъдат продавани, могат да се използват за получаване на приходи

18:38 | 16.04.15 г. 4
Ципрас залага и на имотите на гръцката църква за попълване на държавната хазна

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви днес началото на диалог с гръцката църква за това как могат да се използват имотите й за попълване на държавната хазна, предаде Франс прес.

Ципрас, който при идването си на власт през януари, положи клетва на светска церемония, благодари "от все сърце" на архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, който неотдавна заяви, че предоставя имоти на църквата, за да помогне в изплащането на държавния дълг на страната.

В телевизионно интервю по повод Великден архиепископ Йероним обяснил, според гръцки медии, че тези имоти, без да бъдат продавани, могат да се използват за получаване на приходи.

В контекста на оказания, по политически причини, огромен натиск върху държавните финанси, подобни инициативи като вашата могат да донесат истинска глътка въздух, посочва гръцкият премиер в писмо до ръководителя на гръцката църква.

Ципрас обяви незабавното задействане на комисия, натоварена да започне диалога по предложението на църквата. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
MZ/X
преди 9 години
Църквата има много да губи при един фалит на Гърция..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
Biso
преди 9 години
В една друга статия се казва, че щели да спестят 177 милиона евро от държавната администрация.Каква икономия от 177 милиона евро от държавната администрация???Средно за страните от ОСИР държавната администрация е 7%. В гърция тя е над 15%. ( преди известно време срешнах цифрата от 15% )15% от населението на Гърция ( 11 милиона ) - това прави 1,65 милиона служители в държавната администрация.Ако намалят държавната администрация до средните нива за страните от ОСИР, при брутна заплата от 3000 евро на месец без великденски, коледни и други социални придобивки - на година икономията ще бъде 29,7 милиарда евро!!!!!!В тази сума не влизат икономиите от офиси, телефони, консумативи, електвичество, компютри и т.н. и т.н..Тези цифри са направо плашещи!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
evtimvz
преди 9 години
Разбира се, че е вярно. Гръцките висши духовници са най-лукавата част на елита. Много добре знаят на какво е способен един комунист. Сталин за един ден срина 1000 черкви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
Това няма как да е вярно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още