IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бразилците засилват търсенето на имоти в чужбина

Купувачите се насочват основно към САЩ, бягат от нестабилната обстановка в родината

08:45 | 03.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Бразилците засилват търсенето на имоти в чужбина

Брокери на имоти отчитат скок на запитванията от бразилци, които търсят жилища в САЩ – главно в Маями, Орландо, Ню Йорк и Бостън, пише онлайн изданието globalpropertyguide.com.

Увеличава се броят на хората в Бразилия, които планират да се преместят в чужбина, след като президентът Дилма Русеф беше преизбрана миналата година, отбелязва изданието.

Много от бразилците са недоволни от нарастващата престъпност, корупцията, политическата атмосфера и стагнацията на икономиката, което ги принуждава да напуснат страната, според специалисти по недвижимите имоти.

Три милиона бразилци сега живеят в чужбина, показват данни на Министерството на външните работи на Бразилия. От тях почти 35% са в САЩ. Бразилците предпочитат Маями и достигат 51% от всички туристи, посетили града през 2013 г.

От години бразилците са сред най-големите групи купувачи на имоти в Маями. Те търсят възможности да се установят дългосрочно, заради което брокерите съобщават, че хората търсят и съвети за разрешителни за пребиваване и придобиване на американско гражданство.

Повечето купувачи на имоти от Бразилия в САЩ са богати и идват от Рио де Жанейро и Сао Пауло. Те искат да изнесат капиталите си извън родината заради опасенията около политическата обстановка.

Популярността на президента Русеф намалява значително. Според проучвания на общественото мнение само 23% от бразилците дават добра оценка за президента – най-ниският рейтинг, откакто тя встъпи в длъжност през 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още