IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Големите банки се завръщат на пазара на офис площи в Манхатън

През последните кризисни години банките се оттеглиха от пазара на офиси в Манхатън за сметка на медийните и технологичните компании

16:14 | 16.03.15 г.
Големите банки се завръщат на пазара на офис площи в Манхатън

Големите банки – някога водещ наемател в Манхатън, отново се завръщат на пазара на офиси в търсене на нови пространства след няколко тежки години заради кризата, пише Bloomberg.

Deutsche Bank AG например планира да наеме 93 хил. кв. м. нови площи в Ню Йорк, HSBC – малко над 65 хил. кв. м, а Wells Fargo & Co. - приблизително 28 хил. кв. м.

През последните години банките се оттеглиха от пазара на офиси в Манхатън за сметка на медийните и технологичните компании. Финансовите институции обаче вече искат да консолидират служителите си от по-отдалечените локации, коментира Майкъл Коен от консултантската компания Colliers International.

„Излизайки от кризата, банките се отказаха от сериозни площи. Днес обаче виждаме, че пазарът се стабилизира. Те се справят с новата регулаторна среда и намират начин да са печеливши“, посочва Коен.

Deutsche Bank например обмисля дали да напусне, или да остане в сегашната си централа, която някога притежаваше, коментират пред информационната агенция запознати източници. Договорът за наем на банката изтича през 2022 г., което ù дава време да обмисли каква да бъде новата локация.

Друга банка, чийто договор за наем изтича в началото на следващото десетилетие, е френската BNP Paribas SA. През миналата година обаче кредиторът е поискал от собствениците на сградата, в която се намира централата, да се премести в нов офис. Договорът за наем на HSBC пък изтича и финансовата институция със сигурност ще потърси друга локация.

Според Colliers финансовите компании, включително застрахователите, през миналата година са подписали 25 на сто от договорите за наем на офиси в Манхатан. През 2009 г. - в разгара на кризата за банките, делът им на наемния пазар на офиси дстигна 20 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още