IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мнозинството от акционерите в Canary Wharf одобриха сделката за комплекса

Общо 94 на сто от акционерите в Songbird Estates – групата, която контролира бизнес комплекса, са приели офертата на купувачите

11:07 | 06.02.15 г.
Мнозинството от акционерите в Canary Wharf одобриха сделката за комплекса

Акционерите в Songbird Estates – групата, която контролира бизнес комплекса в Лондон Canary Wharf, одобриха офертата на Катар и канадската компания Brookfield Property Partners за придобиването на зоната, съобщава FT.

Над 94% от акционерите в Songbird са подкрепили сделката, посочва се в съвместно изявление на катарския суверенен инвестиционен фонд и Brookfield.

Изданието припомня, че през миналата седмица бордът на директорите на Songbird препоръча на акционерите да приемат офертата, която оценява комплекса на 2,6 млрд. паунда, въпреки че преди това бяха на обратно мнение.

Катарският инвестиционен фонд притежава 28,6% от Songbird, а Brookfield държи 22% от дъщерното дружество Canary Wharf Group, допълва изданието.

Кандидат-купувачите на Canary Wharf са длъжни да отправят предложение на останалите акционери в комплекса, които не са се съгласили с офертата им. Franklin Mutual Advisers – собственик на 7 на сто от Canary Wharf Group, вече заяви, че ще приеме търговото предложение. Така катарците и Brookfield ще се договорят за 98,4% от Canary Wharf.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още