IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България запазва стабилни позиции сред британските купувачи на имоти

САЩ и Испания продължават да привличат най-голям интерес от страна на британските инвеститори във втори дом

10:41 | 05.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
България запазва стабилни позиции сред британските купувачи на имоти

България запазва стабилни позиции в топ 10 на най-желаните от британците дестинации за инвестиции във ваканционни имоти и в началото на 2015 г., показват данните на онлайн портала Themovechannel.com.

Анализаторите от портала очакват търсенето на имоти в Европа от британците да се засили на фона на понижаващите се цени на петрола, отслабеното евро и количествените улеснения на Европейската централна банка (ЕЦБ) въпреки проблемите на Европа.

САЩ и Испания продължават да привличат най-голям интерес от страна на британските купувачи, като през януари събират съответно 9,3% и 7,8% от запитванията.

Данните показват oще, че в седмицата сред изборите в Гърция запитванията за имоти във Франция са скочили с 52 на сто в сравнение с предходните 7 дни. Сериозен ръст по това време отбелязват и запитванията за имоти в Португалия и Кипър. Въпреки това обаче Гърция си остава също в топ 10 за британските инвеститори в имоти.

Бразилия е страната, която постига най-голямо изкачване в класацията на изданието през януари – до 4-то място, въпреки липсата на сериозна маркетингова активност или нови обяви.

Засилва се и интересът към Австралия, която се приближава все повече към първите десет държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 05.02.15 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още