IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централната банка на Острова ще получи още правомощия над жилищния пазар

Ще могат да се прилагат нови инструменти, за да гарантира продължаващата стабилност на пазара

10:30 | 05.02.15 г.
Централната банка на Острова ще получи още правомощия над жилищния пазар

Комисията по финансова политика на Английската централна банка ще получи нови правомощия за контрол върху пазара на жилища във Великобритания, съобщават от правителството, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Комисията ще може да прилага нови инструменти, за да гарантира продължаващата стабилност на пазара на жилища, включително и чрез въвеждане на ограничения за съотношението между доходите на кредитополучателите и размера на ипотеката.

Комисията поиска допълнителни правомощия за контрол през миналата година. Последваха серия от консултации, организирани от финансовото министерство. Предвиждат се и допълнителни консултации с новия Парламент на страната след изборите по-късно през годината.

“Централната банка ще има допълнителни правомощия за запазване на стабилността на финансовата система на Великобритания от всякакви бъдещи рискове, породени от жилищния пазар или банките”, коментира финансовият министър Джордж Осбърн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още