IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти в ЕС ще достигнат 180 млрд. евро през 2015 г.

Пазарът ще запише положителен растеж въпреки засилващата се икономическа несигурност в региона, прогнозира Goldman Sachs

13:04 | 19.01.15 г.
Инвестициите в бизнес имоти в ЕС ще достигнат 180 млрд. евро през 2015 г.

Пазарът на бизнес имоти в Европейския съюз (ЕС) и еврозоната се очаква да запише положителен растеж през 2015 г. въпреки засилващата се икономическа несигурност в региона, пише онлайн изданието property-magazine.eu, като се позовава на прогноза на Goldman Sachs.

Компанията очаква, че през тази година обемът на инвестициите в бизнес имоти в региона ще достигне 175-180 млрд. евро. За 2014 г. прогнозата е за инвестиции от порядъка на 160 млрд. евро – с 10 на сто повече в сравнение с отчетеното през 2013 г.

Всички основни сегменти от пазара на бизнес имоти привличат силен интерес, коментират от Goldman Sachs. Засилват се и инвестициите в по-специфичните и второстепенни сегменти от пазара – като хотелите, имотите в сферата на здравеопазването и за настаняване на студенти.

Андрю Сим от компанията коментира, че се наблюдава силно възстановяване на пазарите в Мадрид и Дъблин. „Очакваме, че търсенето ще се разшири и към по-малките градове, а инвеститорите ще започнат да поемат по-голям риск в търсене на качествени второстепенни активи“, коментира той.

Окуражаващи са тенденциите на пазарите и в Централна и Източна Европа.

Наемите на повечето пазари се запазват на по-ниски равнища въпреки подема на инвестициите. Това допълнително би подкрепило активността на наемателите през 2015 г., допълва Дарът Йейтс от Goldman Sachs.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още