IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на имотите в Атина са паднали с до 60%

Имоти се продават изгодно не само в скъпите, но и в бедните квартали на гръцката столица

15:41 | 06.11.14 г. 2
Цените на имотите в Атина са паднали с до 60%

Цените на недвижими имоти в Атина и областта Атика рязко са паднали, като намалението е стигнало до 60 на сто, съобщават вестниците в Атина.

Брокери смятат, че моментът е изключително изгоден за тези, които имат свежи пари и желаят да ги вложат в недвижимо имущество. Имоти се продават изгодно не само в скъпите, но и в бедните квартали на гръцката столица, пише в. "Етнос".

Изнесените данни показват, че кризата в Гърция е ударила двете крайности на пазара на недвижимости, а именно, скъпите и бедните квартали, в това число и центъра на Атина, където апартаменти се предлагат за по 150 евро на кв. м. В т. нар. средни зони на столицата цените на имотите са паднали само с 20 до 30 на сто в сравнение с периода преди кризата.

В. "Имерисия" отбелязва, че масовите продажби на имоти и парцели ще съживи и раздвижи пазара на недвижими имоти в страната.

Икономическата криза удари гърците, които за да се освободят от високите данъци, масово започнаха да продават имоти, като цените се сринаха до нива като през 80-те години на миналия век, отбелязват изданията.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
najden
преди 9 години
Искам и аз да си купя за 150 евро на кв.м.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
Ricco
преди 9 години
...центъра на Атина, където апартаменти се предлагат за по 150 евро на кв. м.----------------------???!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още