IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Франкфурт разширява летището си

Архитекти представят различни предложения за нов терминал на мястото на бивша американска военна сграда

09:45 | 08.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Как Франкфурт разширява летището си

Да излиташ, да се приземяваш, да правиш бизнес, да се забавляваш. Всичко това трябва да се случва в Gateway Gardens. Сега най-новият квартал на Франкфурт, който е в непосредствена близост до летището, мечтае за собствен Skyline – собствен нов и модерен терминал, и за тази цел е поканил редица международни архитекти, за да представят своите проекти.

Според актуалните прогнози капацитетите на Терминал 1 и 2 ще бъдат изчерпани най-късно до 2020 г. За да се подсигури позицията на летището като международен транспортен център, операторът Fraport трябва да напасне общия капацитет на терминалите към повишаващото се търсене. Чрез строителството на новите съоръжения трябва да се избегнат и дългите опашки пред местата за регистрация и контрол на сигурността.

Терминал 3 ще изникне на южната страна на летището на площта на бивша американска военна база. Строителството на терминала ще става на модулен принцип на два етапа. Първата фаза, която е одобрена през август, обхваща строителството на главната сграда на терминала с два ръкава. Тя ще осигури капацитет за до 14 милиона пътници годишно.

За свързването на новия терминал със съществуващата инфраструктура на летището ще се разшири както системата за обработка на багаж, така и пътническата система за трансфер "Sky Line". Освен това първата фаза включва както изграждането на двете външни крила на терминал 3, така и допълнително кръстовище към магистралата. Вторият етап на строителството ще се извършва на по-късна дата.

Fraport очаква, че първата част на третия терминал може да бъде открита най-късно през 2021 г. 

Вижте някои проекти в галерията на Investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още