IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мърдок навлиза на онлайн пазара на имоти в САЩ

News Corp придобива Move Inc. – оператор на сайта за имоти Realtor.com, за 950 млн. долара

12:21 | 02.10.14 г.
Мърдок навлиза на онлайн пазара на имоти в САЩ

Медийният магнат Рупърт Мърдок навлиза в американския бизнес с имоти. Корпорацията му News Corp обяви плановете си да придобие Move Inc. – оператор на сайта за имоти Realtor.com, за 950 млн. долара, или 21 долара за акция, съобщава онлайн изданието themovechannel.com.

Сделката ще даде на News Corp контрол върху рекламата на повече от 98 на сто от всички имоти за продажба в САЩ.

Компанията на Мърдок все пак не е новак на онлайн пазара на имоти. Групата притежава 61,6% от REA Group Limited, която оперира водещия портал за имоти на Австралия - realestate.com.au.

Мърдок навлиза на пазара на имоти в САЩ в момент, в който се набира инерция на фона на възстановяването от кризата. Повече от 5 млн. жилища се продават всяка година в САЩ, а индустрията генерира над 1 трлн. долара.

Според News Corp придобиването ще ускори цифровата и глобалната експанзия на компанията. Сделката е от стратегическо значение и за отношенията с Националната асоциация на брокерите на имоти в САЩ, която вече я одобри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още