IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон ще е лидер на хотелиерския пазар в Европа през 2015 г.

Очаква се ръстът на приходите от налична стая да е най-висок в британската столица

13:14 | 24.09.14 г.
Лондон ще е лидер на хотелиерския пазар в Европа през 2015 г.

Лондон ще поведе европейския пазар на хотели през 2015 г., прогнозират от консултантската компания PwC, цитирани от онлайн изданието worldpropertychannel.com.

В доклада се посочва, че тази година Лондон ще е на второ място в Европа по ръст на приходите от налична стая, но догодина ще оглави класацията на компанията, в която влизат общо 17 града на Стария континент.

За тази година се очаква приходите от налична стая в британската столица да се увеличат с 3,8%, а догодина – ръстът да се ускори до 5,2%.

Прогнозата следва положителните данни за хотелиерския сектор в британската столица от 2013 г. Данните на Statista показват, че заетостта е нараснала от 75,2% в началото на миналата година до 81,1% през последното тримесечие, а среднодневните приходи от стая са се увеличили с 12,7% от 122,7 паунда до 138,26 паунда.

Анализаторите подчертават, че бюджетният сегмент от пазара на хотели в Лондон процъфтява напоследък. Иновациите и новите брандове, които навлизат в този пазарен сегмент, напълно трансформират представите за него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още