IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотното наследство на Lehman за продан

Банката изчислява, че има за продаване имоти за около 4 млрд. долара

10:56 | 12.09.14 г.
Имотното наследство на Lehman за продан

Lehman Brothers Holdings Inc. продължава да продава първокласни терени в американския щат Калифорния, останали от злополучното партньорство със SunCal през годините на бума на пазара на имоти в САЩ, пише Wall Street Journal.

Инвестиционната банка, която фалира през 2008 г., е обявила за продажба проекта си в Сан Хуан. Теренът е един от най-апетитните и незастроени имоти в региона.

Lehman и SunCal – някога една от най-големите строителни компании в Западните щати, си партнираха в десетки проекти преди финансовата криза. Банката обаче прекрати финансирането им. В резултат SunCal обяви девет от проектите в несъстоятелност.

Банката излезе от процедурата по банкрут през 2012 г. вече като доста по-малка компания, като нямаше как да продължи с много от съвместните строителни проекти. Тя пое контрола само върху няколко, включително и този в Сан Хуан.

Строителната компания получи одобрението на правителството за изграждането на част от инфраструктурата за проекта, преди да го прехвърли на Lehman. Сега банката е наела Land Advisors да съдейства за продажбата на имота.

Тази година Lehman продаде бившото подразделение на SunCal на Taylor Morrison Home Corp. за 205 млн. долара, както и терен в Оукланд обратно на SunCal за неназована сума. Банката изчислява, че има за продаване имоти за около 4 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още