IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Наемите на първокласни офиси в Европа са нараснали повече от очакваното

Търсенето все по-често не може да бъде удовлетворено заради свитото предлагане, според консултантска компания

10:21 | 10.09.14 г.
Наемите на първокласни офиси в Европа са нараснали повече от очакваното

Наемите на първокласни офиси в Европа са нараснали повече от очакваното през първото полугодие – средно с 4% на годишна база, сочат данните на конкултантската компания Savills, цитирани от онлайн изданието propertyeu.info.

За сравнение, през същия период на миналата година беше отчетен спад на наемните равнища в първокласния сегмент на пазара на офиси от 0,6%.

“Силният ръст на наемите показва, че подобряването на бизнес настроенията се отразява на търсенето за клас А офис площи, което все по-често не може да бъде удовлетворено заради свитото предлагане”, коментира Джулия Морер от компанията.

На почти три четвърти от пазарите, наблюдавани от компанията, е отчетен ръст на наемите. Най-голямо увеличение е регистрирано в Дъблин – 33%, и Лондонското Сити – 27%.

От Savills прогнозират, че наемите на първокласни офиси в централните бизнес райони на европейските градове ще нараснат средно с 3,4% през тази година.

Основни двигатели на растежа се очаква да са пазарите в Дъблин и Лондон (Сити и Уест Енд), както и в Мюнхен, където търсенето на площи клас А е стабилно, а предлагането – ограничено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още