IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститорите в имоти се насочват към подценените пазари в Южна Европа

Освен към Испания активността се пренася и в Италия и Португалия

09:27 | 10.09.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите в имоти се насочват към подценените пазари в Южна Европа

Апетитът на инвеститорите за кредити за сектора на имотите и подценени проблемни активи в Южна Европа остава силен. В различните държави обаче пазарите се движат на различни скорости, пише онлайн изданието PropertyEU.info.

Пазарът на Испания вече се трансформира, коментира Адолфо Рамирес-Ескудеро, президент на CBRE за Испания. “През последните 12-18 месеца към пазара се насочиха сериозни капитали и се осъществиха значими трансакции. Започнахме от интерес към опортюнистичните инвестиции, но се превръщаме в по-ликвиден и зрял пазар”, посочва той.

Активността се пренася и на другите пазари в Южна Европа. Инвеститорите все по-често поглеждат към Италия, както и Португалия, която е сравнително малък пазар, но предлага доста възможности.

През последните 18 месеца на пазара на Испания най-активни са американските опортюнистични фондове, които преди това бяха двигател на възстановяването на пазара в Ирландия.

Безработицата остава основен проблем за Испания, но изглежда, че нивото й достигна своя пик и тя започва бавно да намалява.

Като се имат предвид рисковете на пазара в Испания, Северна Европа като че ли е по-безопасният залог, който инвеститорите могат да направят.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още