IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търсенето на офиси в Западна Европа на най-високо ниво от кризата

Основен двигател на силния ръст е засилената активност в Милано и Лисабон

17:50 | 02.09.14 г.
Търсенето на офиси в Западна Европа на най-високо ниво от кризата

Търсенето на офис площи в Западна Европа е достигнало най-високото си ниво от началото на финансовата криза, сочат резултатите от последното проучване на консултантската компания CBRE.

Корпоративните наематели на недвижими имоти се връщат на пазара с нови изисквания към офис площите, посочва се в актуалния доклад на компанията.

През второто тримесечие на годината търсенето се е повишило с 21% спрямо първото. Това е и тримесечният период с най-силно усвояване на офиси в Западна Европа след кризата.

Основен двигател на силния ръст е засилената активност в Милано и Лисабон. Лондон запазва господстващото си положение като популярна дестинация за корпоративни наематели с ръст на усвоените площи от 29%.

В Париж също е отчетен съществен ръст на търсенето, като второто тримесечие е най-доброто за пазара във френската столица от две години.

В Европа като цяло усвояването на площи е нараснало с 12,2% през второто тримесечие спрямо първото, отчита компанията.

Нивото на незаетост на офис площите в Западна Европа отчита спад към юни. Най-забележимо е понижението във Франкфурт, Брюксел, Париж и Амстердам.

Експертите очакват бързият спад на дела на празните офиси да започне да подкрепя по-силен ръст на наемите в дългосрочен план, особено на фона на свитото предлагане на първокласни площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още