IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Началното жилищно строителство в САЩ с най-бърз ръст от 8 месеца през юли

Очаква се и засилване и на бъдещата активност в строителния сектор заради издадените повече разрешителни за строеж

16:15 | 19.08.14 г.
<p>
	Засилващият се пазар на труда в САЩ и все още ниските разходи по заемите за покупка подпомагат съживяването на пазара на имоти. &nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Засилващият се пазар на труда в САЩ и все още ниските разходи по заемите за покупка подпомагат съживяването на пазара на имоти.  Снимка: Ройтерс

Началното жилищно строителство в САЩ се е разширило през юли с най-бърз темп от осем месеца, сочат данни на американското търговско министерство, цитирани от Bloomberg.

През миналия месец строителството на нови жилища е отбелязало ръст от 15,7% до 1,09 жилищни единици на годишна база. Анализатори, анкетирани от информационната агенция, очакваха ръст на новозапочнатите жилища до 965 хил. жилищни единици.

Засилващият се пазар на труда в САЩ и все още ниските разходи по заемите за покупка на жилище подпомагат съживяването на пазара на имоти в страната. Същевременно възстановяването на пазара е поставено под риск заради бавния ръст на доходите и затегнатите условия за кредитиране.

Данните на американското търговско министерство индикират засилване и на бъдещата активност в строителния сектор. Издадените през юли разрешителни за строеж са се увеличили с 8,1% до 1,05 млн.

Издадените разрешителни за строителство на еднофамилни жилища са се увеличили с 8,3% до 656 хил., а на многофамилни жилищни сгради – с 28,9% до 437 хил.

Най-много нови жилища са започнати в североизточните щати, следвани от южните и западните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още