IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в Хонконг достигнаха нов рекорд през юни

Засилва се търсенето от страна на някои категории крайни потребители, които са освободени от влиянието на специалните мерки за „охлаждането“ на пазара

09:58 | 08.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Цените на жилищата в Хонконг достигнаха нов рекорд през юни

Цените на жилищата в Хонконг достигнаха нов рекорд през юни, сочат официалните данни, цитирани от Ройтерс.

Най-силни ръстове отчитат цените на малките и средните по размер жилища.

Индексът, изчисляван от местната администрация, който отразява динамиката на цените на жилищата в мегаполиса като цяло, се е повишил с 1,1% през юни спрямо май до 249,8 пункта. Ръст на индекса се отчита за трети пореден месец.

На годишна база отчетеното увеличение на индекса е 2,1%.

Анализатори посочват, че през последните месеци се засилва търсенето от страна на някои категории крайни потребители, които са освободени от влиянието на специалните мерки, насочени към „охлаждането“ на пазара.

Заради това някои от участниците на пазара преосмислиха очакванията си за цялата година и повишиха прогнозите си за цените на жилищата до края на годината, посочва информационната агенция.

Само преди ден най-големият строител в Хонконг - Sun Hung Kai Properties, предложи нов проект, който се продава за над 244 хил. долара за кв. м. Това превръща сградата в най-скъпия имот в света според публикации в местни медии.

Зарази съживеното търсене най-силните строителни компании в Хонконг отчетоха значително подобрение на финансовите си резултати през първото полугодие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още