IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяването на жилищния пазар в САЩ продължава да се забавя

Двуцифрените ръстове в процентно изражение на цените на жилищата в САЩ приключиха

11:49 | 30.07.14 г.
Възстановяването на жилищния пазар в САЩ продължава да се забавя

Двуцифрените ръстове в процентно изражение на цените на жилищата в САЩ приключиха. Това е и още един знак, че възстановяването на жилищния пазар в САЩ се забавя, пише Forbes.

Индексът S&P/Case-Shiller, който се изчислява на базата на цените на жилищата в 20 от големите американски градове, се е повишил с 9,3% през май спрямо май миналата година. Индексът, изчисляван на базата на цените в 10 големи града, се е повишил с 9,4% на годишна база.

За сравнение, през април годишният ръст на индексите достигна съответно 10,8% и 10,9%. Освен това растежът е най-бавният от февруари миналата година насам.

Данните са в съзвучие с останалата статистика за пазара на имоти.

„Цените и продажбите на стари жилища показват признаци на подобрение, докато строителството и продажбата на нови жилища продължават да изостават. Същевременно по-широката икономика и заетостта показват значително подобрение“, коментира Дейвид Блицър, председател на комитета на индекса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още