IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Градското планиране и шопинг центровете - как да се постигне баланс

Законодателството трябва да отразява нуждите на клиентите, гражданите и бизнеса, според ICSC

15:32 | 24.07.14 г.
Градското планиране и шопинг центровете - как да се постигне баланс

Международният съвет на шопинг центровете (ICSC) призова Европейския съюз да защити правото на търговските вериги да правят бизнес из цяла Европа. Същевременно от Съвета настояват да бъде постигнат баланс между свободата на установяване на търговците и целите за градско планиране на страните членки, съобщава онлайн изданието propertyeu.info.

На дискусия, която събра представители на ритейлъри и на ЕС, организацията подчерта, че законодателството трябва да отразява нуждите на клиентите, гражданите и бизнеса.

Организацията настоява за по-справедлив и ефективен процес по издаване на разрешителни за строеж и търговия. Съветът припомня, че европейските търговци трябва да получат и двата вида разрешителни.

Възможно е да се стигне дотам, че да прекарате пет години в работа по разрешителното за строеж, а накрая да не получите разрешително за търговия“, коментира Петер Вилем, новият председател на организацията.

По думите му шопинг центровете са важна платформа за ръст на търговията, за малкия и среден бизнес и за стъпилите на нови пазари играчи.

Данните на организацията показват, че в шопинг центровете в Европа работят над 5,1 млн. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още