IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ритейл индустрията в Европа е настроена оптимистично за бъдещето

Продажбите и заетостта на търговските центрове нарастват значително през последните 12 месеца

09:56 | 21.07.14 г.
Ритейл индустрията в Европа е настроена оптимистично за бъдещето

Рекордно подобрение на бизнес средата, в която оперират европейските търговски центрове, показват резултатите от последното проучване на Международния съвет на шопинг центровете (International Council of Shopping Centers – ICSC), цитирани от Propertyeu.info.

Очакванията на мениджърите на търговските центрове в Европа за следващите шест месеца показват, че има съществено подобрение спрямо същия период на миналата година, когато индустрията все още беше обхваната от тежък негативизъм.

Въпреки че наемните равнища продължават да притискат собствениците, доверието на мениджърите подсказва, че продажбите отчитат силни ръстове.

От ICSC подчертават, че в сектора няма място за самодоволство, а оптимизмът в ритейл индустрията се изправя пред ново изпитание – продажбите през август преди началото на учебната година.

От Международния съвет на шопинг центровете отчитат спад на човекопотока към моловете в Европа в средата на годината, но смятат, че това е заради Световното първенство по футбол.

През юни обаче е регистриран ръст на продажбите и заетостта на търговските центрове, които нарастват значително през последните 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още