IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акционерите на Westfield одобриха разделянето на компанията

Над три четвърти от акционерите казаха "да" на отделянето на вътрешните и международните операции на оператора на молове

17:50 | 20.06.14 г.
Акционерите на Westfield одобриха разделянето на компанията

Акционерите в най-големия австралийски оператор на търговски центрове Westfield Group одобриха разделянето на вътрешните от международните операции на компанията, съобщава FT.

Над три четвърти от акционерите в компанията (76%) одобриха разделянето на операциите ѝ. Останалата почти една четвърт се обявиха против.

„Като председател на Борда на директорите (на Westfield Retail Trust, с която Westfield притежава съвместно молове в Австралия и Нова Зеландия – бел. ред.) искам да подчертая положителния аспект на ангажимента на акционерите – и тези, които подкрепиха предложението, и останалите, които се обявиха против“, коментира Ричард Уорбъртън от Westfield Retail Trust. „Уважаваме всички гледни точки на акционерите“, допълва той.

Милиардерът и съосновател на Westfield Group Франк Лоуи изрази задоволството си от резултата, въпреки че през последните месеци някои акционери го заплашваха, че са „добре въоръжени“ с аргументи, за да попречат на сделката.

Няколко големи акционери в тръста продължават да твърдят, че разделянето на компанията ще увеличи дълговете ѝ, както и ще разклати профила ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още